AKTUELNO

Roditelji preminulog dečaka su šokirani saznanjima medija.

Ortoped Dobrivoje Bojanić, koga mnogi krive za smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, u tajnosti je prebačen na rad u sanatorijumu za teško pokretna lica u Banji Koviljači, saznaju mediji.

Bojanić u toj ustanovi, koja predstavlja izdvojeno odeljenje za ortopediju Opšte bolnice u Loznici, radi već nekoliko dana, pošto mu je istekao godišnji odmor, a ne postoji nijedan osnov po kojem bi mu bilo zabranjeno da obavlja svoj posao.

Premeštaj doktora Dobrivoja Bojanića u sanatorijum u Banji Koviljači obavljen je u potpunoj tajnosti, o čemu govori i podatak da u Opštoj bolnici u Loznici, osim potvrde da se Bojanić vratio na posao, ne žele da kažu ni gde radi ni koje su mu radne obaveze.

Istraga se nastavlja 16. decembra

Istraga o smrti Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od gasne gangrene nakon nesavesnog lečenja u Loznici, biće nastavljene 16. decembra, kada će biti saslušani preostali lekari sa Instituta za majku i dete u Beogradu. Do sada je u ovom slučaju ispitano medicinsko osoblje iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Loznici, deo lekara sa Instituta, kao i osobe koje su bile prisutne kada se Radenko povredio.

- Istina je da se doktor Bojanić vratio sa odmora i da ponovo radi, ali je premešten na drugo radno mesto. Međutim, u ovom trenutku ne mogu da kažem gde je raspoređen ni koje su tačno njegove obaveze - rekla je portparol bolnice Dragana Vasiljević.

Međutim, medijima je u toj bolnici nezvanično rečeno da Bojanić odlazi na posao u Banju Koviljaču i da tamo ne radi sa pacijentima.

- Po svim pravilima i zakonima mi ne možemo dr Dobrivoja Bojanića da držimo van radnog mesta. Situacija jeste delikatna i tragedija je što smo izgubili jednog pacijenta, uz to i dete, ali takvi su propisi. Doktor Bojanić nije uhapšen, nije osuđen, i dalje ima licencu za rad, istekao mu je godišnji odmor i mi više ništa ne možemo dok se ne donese konačna presuda. Za sada je u sanatorijumu blizu Centra za rehabiltaciju u Banji Koviljači, ali neće raditi sa pacijentima - objašnjava izvor iz lozničke bolnice.

I. P.

#Dobrivoje Bojanić

#Loznica

#Radenko Nikodinović

#Ruka

'